پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس امور جمعیتی و تنظیم خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تاکید بر ضرورت توجه خانواده‌ ها نسبت به دوره تکامل فرزندان خود، گفت: شیر مادر به کودک کمک می‌کند تا در برابر بیماری‌ها ایمن، قوی و به کشف و یادگیری بپردازد.

کارشناس امور جمعیتی و تنظیم خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تاکید بر ضرورت توجه خانواده‌ ها نسبت به دوره تکامل فرزندان خود، گفت: شیر مادر به کودک کمک می‌کند تا در برابر بیماری‌ها ایمن، قوی و به کشف و یادگیری بپردازد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ فاطمه صادقی با اشاره به اینکه 15 تا 21 مهرماه هفته ملی کودک با شعار "هر کودک نشانی خداست" نامگذاری شده، افزود: تکامل کودک به معنای آشکار شدن تدریجی ظرفیت‌های وی بوده، به طوری که کودکان به تدریج از توانایی‌های بیشتری برخوردار شده و یاد می‌گیرند حرف بزنند، راه بروند، بدوند و مسائل را حل و فصل کنند و محبت دیگران را درک کرده و احساسات خود را ابراز نمایند.


وی با تشریح آنچه باید در مورد اهمیت زمان‌های تکامل کودک بدانیم، ادامه داد: تكامل بيشتر به افزايش مهارت اعضاء و عضلات بدن و هماهنگي آن‌ها با سيستم مغز و اعصاب اطلاق مي‌شود كه در آن كودك مراحل مختلف نمو و تكامل را يكي پس از ديگري طي مي كند.


صادقی با بیان اینکه تكامل كودك از دوران جنيني آغاز مي‌شود و با مراقبت و تغذيه مطلوب در دوران بارداري، فرصت رشد و تكامل مطلوب كودك فراهم مي‌شود، ادامه داد: مهمترين دوران تكامل مغزي كودك، قبل ازتولد و طی 2 سال اول زندگي است كه نقش قابل ملاحظه‌اي بر عملكرد ذهني، جسمي، رواني، اجتماعي و ايمني كودك دارد.


وی یادآور شد: تغذیه و بهداشت مناسب دراین دوران از اهمیت بسزایی دارد. 


کارشناس امور جمعیتی و تنظیم خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان تاکید کرد: شیر مادر نقش مهمی در تکامل مغز دارد، از طرفی شیر مادر به کودک کمک میکند در برابر بیماری‌ها ایمن، قوی و به کشف و یادگیری بپردازد.


صادقی بیان کرد: تجربياتي كه كودك در سال‌هاي سوم تا پنجم زندگي كسب مي‌كند، او را براي كسب مهارت‌هاي اجتماعي و يادگيري در دوران مدرسه آماده مي‌سازد، تجربيات و مهارت‌هاي كودك در دوران 6 تا 8 سال كه در بدو ورود به مدرسه بوده در قدرت يادگيري او در دوران تحصيل حياتي است.


وی همچنین با اشاره به ضرورت دانستنی‌های تکامل کودک افزود: خانواده‌ها با عشق ورزیدن، توجه کردن و فراهم کردن فرصت‌های متعدد یادگیری، مراقبت خاص تکاملی را برای کودکان خود ارائه می‌کنند و  با بازی کردن و ارتباط با کودکان خود به آن‌ها برای داشتن رشد سالم تر و قوی تر کمک می‌کنند.


صادقی با بیان اینکه کودکان می‌آموزند برای نیازهای خود ارتباط برقرارکنند، تصریح کرد: از همان سنین پایین کودکان مهارت‌های مهمی را یاد می‌گیرند که آن‌ها را برای زندگی آماده می‌کند.


وی با تشریح آنچه باید در مورد زمان‌های مراقبت جهت تکمیل پرسشنامه غربالگری تکامل در سیستم بهداشتی بدانیم، اظهار داشت: در استان ما مطابق دستورالعمل کشوری تکمیل پرسشنامه غربالگری تکامل کودکان(ASQ ) برای تمام کودکان در سن 12 ماهگی که جهت مراقبت و واکسیناسیون به واحد های ارائه دهنده خدمت مراجعه می کنند، انجام می‌شود.


صادقی ابراز کرد: پرسشنامه غربالگری توسط پرسنل در اختیار خانواده کودک قرار می‌گیرد تا به منزل برده و حداکثر تا یک هفته بعد تکمیل و به پرسنل تحویل دهند و سپس توسط پزشک مرکز بررسی شود.


وی در پایان خاطر نشان کرد: پرسشنامه غربالگری حیطه‌های تکاملی شامل حیطه برقراری ارتباط همچون آغو کردن، صدا درآوردن از  دهان، گوش کردن و درک معنی گفتهٍ‌ها، حیطه حرکات درشت مانند حرکات تنه، بازوان و پاها، حیطه حرکات ظریف مانند حرکات ظریف دست و انگشتان، حیطه فردی – اجتماعی از جمله بازی‌های فردی، کارهای اجتماعی مثل بازی در جمع، بازی با اسباب بازی و حیطه حل مشکل مانند یادگیری و بازی با اسباب بازی‌ ها مورد بررسی قرار می‌دهد.


انتهای پیام/